Beljakovinske kruhove žemljice
Recept
Preverite!
Sestavine:
2 skodelici mandljeve moke
1 1/2 skodelice grškega jogurta (brez maščob ali z manj mašob)
Dodatki: sezamovo seme, makova semena, začimbe za pecivo
Priprava:
1. Pečico
segrej na 190°C in obloži pekač s peki papirjem.
2. V
posodi zmešaj mandljevo moko in grški jogurt. Mešaj z metlico,
dokler ne nastane testo, nato boš morala uporabiti roke, da testo
dobro pregneteš.
3. Testo
razdeli na štiri enake dele in vsak del oblikuj v žemljo ali obliko
po želji.
4. Žemljico
lahko tudi potopiš v majhno skledo z vodo in jo nato povaljaš v
izbranem dodatku kot so sezamovo seme, mak ali začimbe za
pecivo.
5. Oblikovane
žemljice položi na pripravljen pekač.
6. Žemljice
postavi v segreto pečico in peci približno 25-30 minut oziroma
dokler ne postanejo zlato rjave barve in čvrste na otip.
7. Vzemi
iz pečice in počakaj nekaj minut, da se ohladijo, preden jih
zaužiješ.
0 komentarji :
Objavite komentar