Beljakovinske kruhove žemljice

 Beljakovinske kruhove žemljice

Recept

Preverite!


Sestavine:

  • 2 skodelici mandljeve moke

  • 1/2 skodelice grškega jogurta (brez maščob ali z manj mašob)

  • Dodatki: sezamovo seme, makova semena, začimbe za pecivo

Priprava:

1. Pečico segrej na 190°C in obloži pekač s peki papirjem.
2. V posodi zmešaj mandljevo moko in grški jogurt. Mešaj z metlico, dokler ne nastane testo, nato boš morala uporabiti roke, da testo dobro pregneteš.
3. Testo razdeli na štiri enake dele in vsak del oblikuj v žemljo ali obliko po želji.
4. Žemljico lahko tudi potopiš v majhno skledo z vodo in jo nato povaljaš v izbranem dodatku kot so sezamovo seme, mak ali začimbe za pecivo.
5. Oblikovane žemljice položi na pripravljen pekač.
6. Žemljice postavi v segreto pečico in peci približno 25-30 minut oziroma dokler ne postanejo zlato rjave barve in čvrste na otip.
7. Vzemi iz pečice in počakaj nekaj minut, da se ohladijo, preden jih zaužiješ.


Vir: facebook




Deli na Google+

O meni Alexy

Pozdravljeni, sem Aleksandra... Rada imam dobre ljudi, poletje, božič, živali, potovanja... Na svoj način me zanima veliko različnih stvari.. Zelo vesela bom, če se boste pridružili na strani.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentarji :

Objavite komentar